Kortemark periode 2: 16-30 september 2017

Stationsstraat 68 - 8610 Kortemark

www.kortemark.be

Kortemark periode 2: 16-30 september 2017

De gemeente Kortemark benadrukt sinds lang de vele voordelen van fietsen, zowel voor functionele als voor recreatieve doeleinden.

Kortemark is het kruispunt van diverse fietsroutes uit Ieper, uit Torhout, en weldra de nieuwe hoofdfietsroute naast de spoorweg Deinze-De Panne, een fietssnelweg door het Krekedal. Voeg daarbij nog de diverse bovenlokale fietsroutes die de gemeente rijk is en we wanen ons in een fietsparadijs.

De gemeente en het OCMW stimuleren ook een sterk fietsbeleid voor het eigen personeel. Het onderwijs doet eveneens mee. In 2002 bekroonde het Levenslijn-Kinderfonds Kortemark voor ons kindvriendelijk verkeer.

Kortemark werkt met drie thema’s:
•    Fietsen is snel, makkelijk en goedkoop
•    Fietsen bevordert de verkeersveiligheid
•    Oog voor het comfort en de veiligheid voor de fietser

De testkaravaan is de volgende stap: test de verschillende mogelijkheden van duurzame mobiliteit gratis uit. Er zijn alleen maar voordelen: geen file, geen zoektocht naar parking, en vooral veel bewegen!