U bent hier

Lichtervelde (3-14 september)

Passage testkaravaan
03
september 2018
14
september 2018

Adres

Gemeente Lichtervelde 

Marktplaats 2
8810 Lichtervelde

www.lichtervelde.be

Lichtervelde (3-14 september)

Het gemeentebestuur van Lichtervelde trekt volop de kaart van duurzame mobiliteit: naast een treinstation dat een knooppunt vormt voor treinverbindingen in West-Vlaanderen en een veelgebruikte carpoolparking, spitsen we ons toe om zoveel mogelijk inwoners op de fiets te krijgen. Onder het motto “Lichtervelde fietst” ondernemen we diverse acties waarbij we jong en oud stimuleren om hun dagelijkse verplaatsingen meer per fiets af te leggen.

Net als vorig jaar, organiseren we in mei 2018 samen met ons Ouderportaal, opnieuw een verkeersveilige week. Hierbij willen we de leerlingen van alle scholen in onze gemeente (en uiteraard ook hun ouders) door diverse acties warm maken om zich veilig en duurzaam te verplaatsen. Daarnaast werken we ook samen met een aantal bedrijven in onze gemeente om samen meer werknemers op de fiets te krijgen. Dankzij subsidies vanuit het Pendelfonds zullen de deelnemende werkgevers ondermeer volop investeren in de plaatsing van fietsenstallingen, de aankoop van elektrische fietsen en fietstassen, de organisatie van een mobiliteitsweek… Kortom: iedereen op de fiets! 

De testkaravaan sluit dan ook perfect aan bij onze doelstelling om meer inwoners aan het fietsen te krijgen. Dankzij deze provinciale campagne kan je als Lichterveldenaar proeven van de vele voordelen van elektrisch fietsen. Altijd de wind in de rug, nooit meer puffen om de tunnel onder de spoorweg op te rijden, genieten van fietstochtje richting onze Huwynsbossen… Aarzel niet, schrijf je in en test het uit!