West-Vlaanderen : de gedreven provincie
logo Heuvelland

Heuvelland

21 oktober - 30 oktober 2020
4218

Duurzame km afgelegd

0.56

Ton CO2 bespaard

40

Deelnemende inwoners

210900

Verbruikte kcal

4218

Duurzame km afgelegd

0.56

Ton CO2 bespaard

40

Deelnemende inwoners

210900

Verbruikte kcal

Heuvelland

Bergstraat 24
8950 Heuvelland
België

Als gemeente Heuvelland zetten we sterk in op het stimuleren van het fietsgebruik. Hiervoor werken we nauw samen met de gemeentelijke Werkgroep Fiets, waarbij inwoners ideeën aanbrengen en meewerken aan concrete acties.

We willen onze inwoners in de eerste plaats meer op de fiets krijgen, zowel voor de korte, dagelijkse verplaatsingen als voor de opstap naar het openbaar vervoernet (bv. de bus). Dat doen we door de aanleg van fietsverbindingen (i.s.m. het Vlaamse Gewest) of fietsverplaatsingen langs de gemeentewegen aan te duiden, te promoten en te onderhouden. Anderzijds voorzien we ook fietsenstallingen, fietspompen en herstelkits. 

Gezien het landelijke karakter van onze gemeente en de grote hoogteverschillen zijn fietsen met elektrische ondersteuning voor velen een goed alternatief of zelfs een noodzaak. Vooraleer over te gaan tot de aankoop van deze toch iets duurdere fietsen is een test aangewezen. Om de inwoners de mogelijkheden ervan te laten ondervinden, hebben we de testkaravaan van de Provincie aangevraagd. 

De actie 'De testkaravaan komt naar jouw gemeente!' stelt een vloot van 25 elektrische fietsen, 5 elektrische bakfietsen en 10 speedpedelecs ter beschikking van de inwoners van Heuvelland die één van deze fietsen gedurende een tiental dagen gratis kunnen uitproberen. 

Ben je ook overtuigd dat je gemeente moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en de testkaravaan komt bij je langs

Neem deel met je gemeente