West-Vlaanderen : de gedreven provincie

Ik wil testen

Heb je ooit al het gemak van een elektrische fiets ervaren? Wedden dat je kinderen staan te popelen om met de elektrische bakfiets naar school te gaan? 

Grijp je kans en ervaar zelf de mogelijkheden! De testkaravaan bestaat uit 15 elektrische fietsen, 15 speedpedelecs en 6 elektrische bakfietsen.

Let wel, dit gratis aanbod staat enkel open voor de inwoners van de deelnemende gemeenten. In 2024 zijn dat Ichtegem, Oudenburg, Ledegem, Hooglede, Ieper en Waregem.

Raadpleeg de kalender voor de inschrijf- en testperiodes! 

Deelnemen is gratis

Provinciebestuur West-Vlaanderen organiseert de testkaravaan en draagt hiervan de kosten voor de huur van de fietsen en de communicatie. Daardoor kun jij als inwoner gratis een van de fietsen testen! 

Deelnemen kan enkel als inwoner van deelnemende gemeenten. In 2024 zijn dat Ichtegem, Oudenburg, Ledegem, Hooglede, Ieper en Waregem.

Je fiets leveren we op een centrale plaats in de gemeente

Je haalt je testfiets zelf op in de gemeente waar je woont. Dat is de centrale plaats, zoals het gemeentehuis, maar we sturen jou een mailtje met alle praktische informatie als je in aanmerking komt voor de test. 

Bekijk ook eens de kalender met de belangrijkste momenten van de testkaravaan. 

Enkel voor de inwoners

De campagne 'de testkaravaan komt naar jouw gemeente!' staat enkel open voor wie woont in een van de deelnemende gemeenten. In 2024 zijn dat Ichtegem, Oudenburg, Ledegem, Hooglede, Ieper en Waregem.

Er is ook een testkaravaan voor bedrijven. Bekijk hier alle informatie over 'de testkaravaan komt eraan!'

 

Blijf op de hoogte van onze tocht door West-Vlaanderen

Alle nieuwsitems