U bent hier

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen om mee te doen met de testkaravaan?

Dankzij de testkaravaan leer je een nieuw vervoermiddel grondig kennen. Deelnemers mogen een elektrische fiets of elektrische bakfiets gedurende twee weken gratis testen. Als dat geen voordeel is!

Meer fietsers op straat betekent een rustigere buurt met gezondere lucht. Dat willen we toch allemaal, niet?

Moet je betalen om een fiets te testen?

Neen! De testkaravaan is een gratis aanbod van het provinciebestuur West-Vlaanderen dat daarmee streeft naar meer duurzame mobiliteit in West-Vlaanderen.

Hoe kun je meedoen?

Je woont in Houthulst, Blankenberge, Diksmuide, Lichtervelde, Lo-Reninge of Koksijde. Vul het deelnameformulier in.

Ben je bij de gelukkigen die kunnen testen? Kom dan je fiets ophalen en terugbrengen op de afgesproken momenten (je ontvangt daarover een mailtje). En test jouw fiets uit!

Niet bij de gelukkigen? Ga dan eens langs bij je fietshandelaar en vraag advies en een testrit met de fiets van jouw dromen!

Ben je verzekerd tijdens je campagneperiode?

Je kunt jezelf tegen ongevallen met de testfiets verzekeren via de familiale verzekering. Raadpleeg het advies van je verzekeringsmakelaar.

Mocht je een ongeluk hebben tijdens je woon-werkverkeer, dan ben je sowieso verzekerd via je werkgever.

Fietspech meld je sowieso telefonisch (0487 28 42 61, dit nummer staat op de fiets) en we geven je een gepaste oplossing.

Wanneer en waar kun je je fiets ophalen en weer inleveren?

De data vind je terug op de kalender. Wie test, ontvangt een mailtje met daarop alle tijdstippen.

Wat is het verschil met de campagne 'De testkaravaan komt er aan!'?

‘De testkaravaan komt er aan!’ richt zich tot de bedrijven in West-Vlaanderen en wil het woon-werkverkeer verduurzamen door het aanbieden van een vloot vervoermiddelen. Deze campagne gaat verder dan fietsen en biedt ook openbaar vervoer en carpooling als oplossing aan. De campagne loopt al sinds 2014.

‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’ daarentegen richt zich naar de inwoners van enkele gemeenten. In 2017 (eerste campagnejaar) waren dat Veurne, Kortemark en Vleteren. In 2018 trekt de karavaan naar 6 gemeenten: Houthulst, Blankenberge, Diksmuide, Lichtervelde, Lo-Reninge en Koksijde. Het principe is hetzelfde als bij de testkaravaan in de bedrijven: test een nieuw vervoermiddel uit! Hier bestaat de vloot uit 20 elektrische fietsen en 5 elektrische bakfietsen. Naast woon-werkverkeer moedigen we ook andere verplaatsingen met deze fietsen aan: naar de sportclub, naar de winkel, bezoekjes of gewoon recreatief genieten op een vrije dag.