West-Vlaanderen : de gedreven provincie

Ik ben gemeenteverantwoordelijke

Wil je de inwoners van jouw gemeente laten ervaren hoe vlot een elektrische fiets rijdt of hen overtuigen van de voordelen van een elektrische bakfiets?

Laat het hen dan zelf ondervinden en laat ze trappen naar het werk, school, kinderdagverblijf... Wie weet, is dit het duwtje in de rug voor hen om voortaan meer te fietsen. En dat betekent minder parkeerdruk, schonere lucht en een aangenamere leefomgeving in jouw gemeente. Dat allemaal dankzij de passage van de testkaravaan. 

Volg het voorbeeld van de andere gemeenten.

Geen kosten voor de gemeente

Provinciebestuur West-Vlaanderen organiseert de testkaravaan en draagt hierbij de kosten voor de huur van de fietsen en de communicatie. Voor de gemeente in kwestie, noch voor de deelnemers zijn er kosten verbonden aan de passage van de testkaravaan. 

De fietsen worden ter plaatse geleverd

De fietsverhuurder komt op de afgesproken tijdstippen de fietsen leveren en terughalen. Dat gebeurt op een vooraf bepaalde centrale plaats in de gemeente (bv. het gemeentehuis).

Minimale werklast voor de gemeente

De testkaravaan is een kant-en-klare campagne. Het provinciebestuur van West-Vlaanderen zorgt voor de algemene organisatie, het campagnemateriaal en de huur van de fietsen.

De deelnemende gemeente is verantwoordelijk voor de communicatie over de testkaravaan: verdelen van het aangereikte campagnemateriaal, communiceren via het infoblad, website...