West-Vlaanderen : de gedreven provincie
logo gemeente Lichtervelde

Lichtervelde

3 september - 14 september 2018
4796

Duurzame km afgelegd

0.63

Ton CO2 bespaard

25

Deelnemende inwoners

239800

Verbruikte kcal

4796

Duurzame km afgelegd

0.63

Ton CO2 bespaard

25

Deelnemende inwoners

239800

Verbruikte kcal

Lichtervelde

Marktplaats 2
8810 Lichtervelde
België

Het gemeentebestuur van Lichtervelde trekt volop de kaart van duurzame mobiliteit: naast een treinstation dat een knooppunt vormt voor treinverbindingen in West-Vlaanderen en een veelgebruikte carpoolparking, spitsen we ons toe om zoveel mogelijk inwoners op de fiets te krijgen. Onder het motto “Lichtervelde fietst” ondernemen we diverse acties waarbij we jong en oud stimuleren om hun dagelijkse verplaatsingen meer per fiets af te leggen.

Zo organiseren we in mei 2018 samen met ons Ouderportaal, opnieuw een verkeersveilige week om we de leerlingen van alle scholen in Lichtervelde (en uiteraard ook hun ouders) warm te maken om zich veilig en duurzaam te verplaatsen. Daarnaast werken we samen met bedrijven in onze gemeente om samen meer werknemers op de fiets te krijgen. Dankzij subsidies vanuit het Pendelfonds zullen de deelnemende werkgevers onder meer volop investeren in de plaatsing van fietsenstallingen, de aankoop van elektrische fietsen en fietstassen, de organisatie van een mobiliteitsweek… Kortom: iedereen op de fiets! 

De testkaravaan sluit dus perfect aan bij onze doelstelling om meer inwoners aan het fietsen te krijgen. Dankzij deze provinciale campagne kan je als Lichterveldenaar proeven van de vele voordelen van elektrisch fietsen. Altijd de wind in de rug, nooit meer puffen om de tunnel onder de spoorweg op te rijden, genieten van fietstochtje richting onze Huwynsbossen… 

Een zalige ervaring, die bakfiets. 

We willen graag mensen samenbrengen/verzamelen die geïnteresseerd zijn in de aankoop van deze bakfiets. Zo zouden we de piste voor een groepsaankoop bekijken. 
Wie heeft interesse?

Ga naar Kaat Sabbe op Facebook en reageer op onze oproep (zonder verdere verplichtingen).

Kaat - Lichtervelde

Ben je ook overtuigd dat je gemeente moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en de testkaravaan komt bij je langs

Neem deel met je gemeente