West-Vlaanderen : de gedreven provincie
logo Tielt

Tielt

1 april - 28 april 2022
8751

Duurzame km afgelegd

1.16

Ton CO2 bespaard

76

Deelnemende inwoners

437550

Verbruikte kcal

8751

Duurzame km afgelegd

1.16

Ton CO2 bespaard

76

Deelnemende inwoners

437550

Verbruikte kcal

Tielt

Markt 13
8700 Tielt
België

De stad Tielt ondertekende in 2018 het Burgemeestersconvenant 2030 met als doelstelling om de CO2-uitstoot met 40% terug te dringen tegen 2030. Tielt zal deze doelstellingen samen met een aantal gemeenten in de regio proberen te behalen voor het gezamenlijke grondgebied.

Het stadsbestuur wil op verschillende manieren haar steentje bijdragen tot een duurzamere samenleving. In 2017 nam het stadsbestuur reeds deel aan de provinciale woon-werkcampagne ‘De testkaravaan komt er aan!’. Na deze succesvolle actie wenst Tielt nu ook deel te nemen aan ‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente’, zodat onze inwoners eveneens elektrische fietsen kunnen uitproberen.

Stad Tielt streeft naar een duurzamere mobiliteit en startte de voorbije jaren al verschillende initiatieven op. Denken we maar aan het voorzien van Blue-bike fietsen en 2 Cambio-wagens, het installeren van fietslaadpunten, het voorzien van laadpalen voor elektrische voertuigen i.s.m. Fluvius, enz. In samenwerking met de Fietsersbond werden verschillende fietsknelpunten aangepakt. Er wordt ook werk gemaakt van een nieuw mobiliteitsplan voor Tielt via een participatietraject.

Zowel grote als kleinere inspanningen kunnen wel degelijk een verschil maken. Vandaar onze deelname aan de ‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’.

Ben je ook overtuigd dat je gemeente moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en de testkaravaan komt bij je langs

Neem deel met je gemeente