West-Vlaanderen : de gedreven provincie
logo Tielt

Tielt

8 juni - 2 juli 2020
0

Duurzame km afgelegd

1km = 132

Gram CO2 bespaard

0

Deelnemende inwoners

1km = 50

Verbruikte kcal

0

Duurzame km afgelegd

1km = 132

Gram CO2 bespaard

0

Deelnemende inwoners

1km = 50

Verbruikte kcal

Tielt

Markt 13
8700 Tielt
België

De stad Tielt ondertekende in 2018 het Burgemeestersconvenant 2030 met als doelstelling om de CO2-uitstoot met 40% terug te dringen tegen 2030. Tielt zal deze doelstellingen samen met een aantal gemeenten in de regio proberen te behalen voor het gezamenlijke grondgebied.

Het stadsbestuur wil dan ook op verschillende manieren haar steentje bijdragen om tot een duurzamere samenleving te komen. In 2017 nam het stadsbestuur al deel aan de provinciale woon-werkcampagne ‘De testkaravaan komt er aan!’. Na deze succesvolle actie neemt stad Tielt nu ook deel aan ‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’, zodat ook onze inwoners elektrische fietsen kunnen uitproberen. 

Stad Tielt streeft naar een duurzamere mobiliteit en startte de voorbije jaren al verschillende initiatieven op. Sommige van deze acties zijn gericht op het personeel, zoals de fietsvergoeding, de terugbetaling van het woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, kennismaking met elektrische mobiliteit, deelname aan de Testkaravaan, enz. Maar ook het grote publiek maakt via de stad kennis met duurzame mobiliteit, door de Blue-bike fietsen en 2 Cambio-wagens, de installatie van fietsoplaadpunten, de uitbouw van een fietsnetwerk, laadpalen voor elektrische voertuigen i.s.m. Fluvius, enz. In de komende periode zal er ook een fietsplan opgemaakt worden voor Tielt. 

Zowel grote maar ook kleinere inspanningen kunnen wel degelijk een verschil maken. Vandaar onze deelname aan de ‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’.

Ben je ook overtuigd dat je gemeente moet deelnemen?

Maak hier een afspraak en de testkaravaan komt bij je langs

Neem deel met je gemeente