West-Vlaanderen : de gedreven provincie

Deelnemende gemeenten

logo gemeente Koksijde

Koksijde

2 oktober - 29 oktober 2018

Koksijde legt veilige en comfortabele fietspaden aan. In 2017 verscheen de eerste fietsstraat in Koksijde waarbij de auto de fietser niet mag inhalen. 

Lees meer
logo stad Lo-Reninge

Lo-Reninge

18 september - 28 september 2018

Stadsbestuur Lo-Reninge draagt duurzame mobiliteit hoog in het vaandel. Zo zorgde Lo-Reninge de laatste jaren onder meer voor de volgende investeringen en initiatieven: de (her)aanleg van fietspaden, de installatie van oplaadpalen voor elektrische wagens en fietsen. 

Lees meer
logo gemeente Lichtervelde

Lichtervelde

3 september - 14 september 2018

Het gemeentebestuur van Lichtervelde trekt volop de kaart van duurzame mobiliteit: naast een treinstation dat een knooppunt vormt voor treinverbindingen in West-Vlaanderen en een veelgebruikte carpoolparking, spitsen we ons toe om zoveel mogelijk inwoners op de fiets te krijgen. Onder het motto “Lichtervelde fietst” ondernemen we diverse acties waarbij we jong en oud stimuleren om hun dagelijkse verplaatsingen meer per fiets af te leggen.

Lees meer
logo stad Diksmuide

Diksmuide

1 juni - 29 juni 2018

Stad Diksmuide promoot al vele jaren duurzame mobiliteit op het grondgebied. Zo werden in de laatste jaren tal van nieuwe fietsverbindingen aangelegd. Ook werden elektrische fietsen aangekocht voor het stadspersoneel en worden er oplaadpalen voor elektrische wagens voorzien. 

Lees meer
logo stad Blankenberge

Blankenberge

2 mei - 29 mei 2018

Blankenberge ondertekende in 2015 het Burgemeestersconvenant. Via dit initiatief voeren we de strijd tegen de klimaatopwarming en willen we minder CO2 uitstoten op ons grondgebied. We organiseren verschillende acties op vlak van wonen, mobiliteit, tertiaire sector, openbare verlichting en hernieuwbare energie.

Lees meer
logo gemeente Houthulst

Houthulst

3 april - 27 april 2018

Het gemeentebestuur van Houthulst stimuleert zijn inwoners om de fiets te gebruiken voor kortere verplaatsingen. 

Lees meer