West-Vlaanderen : de gedreven provincie

Deelnemende gemeenten

logo gemeente Staden

Staden

6 oktober - 28 oktober 2022

Staden, een landelijke gemeente die volop de kaart van duurzaamheid trekt. Van de Midden-West-Vlaamse Heuvelrug tot de Vrijbosroute, in de poort naar de Westhoek proef je van mooie, landelijke vergezichten. En geen betere manier om onze gemeente te verkennen dan met de fiets. Want een fiets is milieuvriendelijk, houdt je conditie op peil en kost je héél wat minder dan een auto.

Lees meer
logo stad Torhout

Torhout

5 september - 30 september 2022

Een van de speerpunten in het Torhouts meerjarenplan is 'Torhout Beweegt Veilig'. Het Lokaal Bestuur Torhout wil dan ook investeren in een sterk fietsbeleid. Naast vele andere fietsinitiatieven kunnen inwoners van Torhout in de periode van 5 tot en met 30 september 2022 gratis deelnemen aan De Testkaravaan van de Provincie West-Vlaanderen.

Lees meer
logo Ruiselede

Ruiselede

19 augustus - 29 augustus 2022

Ruiselede is een landelijk uitgestrekte gemeente waar het aangenaam fietsen is. Dit wil de gemeente verder aanmoedigen door de aanleg van fietspaden: Bruggestraat, Bruggesteenweg, Wingenesteenweg, als rechtstreekse verbindingen met de buurgemeenten.

Lees meer
logo gemeente Oostkamp

Oostkamp

2 juni - 12 juli 2022

De gemeente Oostkamp wil sterk inzetten op de fiets als duurzaam verplaatsingsmiddel. 
Oostkamp is een groene, mooie gemeente waar het aangenaam fietsen is.

Lees meer
logo gemeente Avelgem

Avelgem

4 mei - 30 mei 2022

Avelgem heeft net zoals de andere gemeenten van de regio Kortrijk het Burgemeestersconvenant 2030 en het Lokaal Klimaat- en Energiepact ondertekend. Onze verplaatsingen over gemeentewegen en gewestwegen zijn goed voor 17 % van de CO2-uitstoot in de regio. Dit aandeel moet ook mee omlaag.

Lees meer
logo Tielt

Tielt

1 april - 28 april 2022

De stad Tielt ondertekende in 2018 het Burgemeestersconvenant 2030 met als doelstelling om de CO2-uitstoot met 40% terug te dringen tegen 2030. Tielt zal deze doelstellingen samen met een aantal gemeenten in de regio proberen te behalen voor het gezamenlijke grondgebied.

Lees meer